به گزارش اخبار خودرو ، خودروسازی ماک بهتازگی از مدلی به نام آنتم (Anthem) رونمایی و اعلام کرده این مدل در واقع قرار است جایگزینی برای کشنده ماک Pinnacle باشد. شرکت ماک، بعد از رونمایی از این مدل، امکانی را فراهم آورد که ۱۰ دستگاه از این خودروها مسافتی حدود ۸۵۰ مایل (بین هفت ایالت) را طی کنند.
همچنین بعد از این رونمایی که هفته گذشته در آلنتون برگزار شد این خودروها به سمت نمایشگاه خودروهای کاروتجاری آمریکای شمالی حرکت کردند تا در معرض دید عموم قرار بگیرند.
[caption id="attachment_203701" align="aligncenter" width="670"]
در این مانور، آنتم به هیچ یک از مدلهای در حال تردد شباهتی نداشت و از چنان طراحی چشمگیری بهره میبرد که توجه همگان را به خود جلب میکرد. حضور جالب توجه و کنجکاویبرانگیز بولداگهای سیاه در جاده نشان از موفقیت در طراحی این خودرو داشت.
ماک بهعنوان یکی از زیرمجموعههای فعلی خودروسازی ولوو و در واقع یک شرکت آمریکایی است که در زمینه صنایع سنگین فعالیت میکند. فعالیت اصلی این شرکت در گذشته روی تولید انواع کامیون، اتوبوس و اتوبوس برقی متمرکز بود، در حالی که امروزه تنها به تولید خودروهای باری از جمله کامیون و کشنده فعالیت میکند.
کاهش مصرف سوخت آنتم که در واقع ادامهدهنده راه Pinnacle معرفی شده، مصرف سوختی حدود ۳ درصد کمتر از نسل پیشین خود را به ثبت رسانده است. این خودرو مانند دیگر مدلهای ماک از گیربکس اتومات mDrive و موتورهای سری MP بهره میبرند که ثابت کردهاند هماهنگی دوچندانی نسبت به دیگر مدلها دارند.
موتور به کاررفته در آنتم توانایی تولید ۵۰۵ اسببخار قدرت دارد و گشتاوری معادل ۲۵۲۱ نیوتون بر متر تولید میکند که با یک گیربکس ۱۲ سرعته ترکیبی قدرتمند به منظور جابهجایی بار در جادهها را فراهم میآورد. همچنین برخورداری از موتور ۱۳ لیتری قدرت کافی را برای بالارفتن از جادههای کوهستانی و جابهجایی بار بیش از ۲۷ تن ایجاد میکند.
کابین جدید آنتم از یک کاپوت جدید، آینههای مدرن و سپر جلوی متفاوت بهره میبرد. ماک برای این کشنده جدید، از شاسی مقاومتر با پوشش جدید نیز استفاده کرده است و میگوید آزمایش آیرودینامیک این محصول در مرکز فضایی کندی واقع در فلوریدا انجام شده است.
ماک در این محصول جدید خود که قرار است به منظور جابهجایی طولانی و در مسیرهای ترانزیتی کاربردی بیشتری داشته باشد، سعی کرده بیشترین سطح راحتی را برای راننده و کمکراننده ایجاد کند.
از این رو قسمت خواب کشنده را ۳۵ درصد نسبت به کشندههای فعلی بزرگتر در نظر گرفته و ارتفاع بخش خواب را نیز به به ۱.۷۷ متر افزایش داده است. این در حالی است که نسخههای دیگر از کشنده با کابینهای بزرگتر نیز در دسترس است و میتوان نسخه ۷ مترمکعبی آن را انتخاب کرد.
همچنین قرارگیری یک تلویزیون ۲۴ اینچی، کنترلهای تهویه هوا و یک پریز ۱۲۰ ولتی به همراه درگاه USB و یک یخچال کوچک در کابین این خودرو، راحتی راننده را دوچندان کرده است.
مدل پیشین شرکت کامیونسازی ماک برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ از مدل Pinnacle خود رونمایی کرد. این خودرو به دلیل برخورداری از شاسی قوی و سبک توانست به یکی از پرطرفدارترین مدلهای ماک تبدیل شود.
موتور پرتوان و کممصرف، توان و نیروی موتور بالا، جلو پنجرهای نافذ و گیرا از جنس کروم، طراحی ارگونومیک کابین، طراحی داخلی چشمنواز و کابین جادار از جمله مزایای این مدل محسوب میشد.
تختخوابهای راحت ماک نیز باعث میشود رانندگان در سفرهای طولانی بسیار راحت باشند. گیربکس اتوماتیک، پکیج کاهش مصرف و سیستم EconoBoost مدت زمانی که موتور میتواند با سرعت بالا حرکت کند را افزایش میدهند و گشتاور بیشتری در اختیار میگذارند، به این ترتیب هزینه سوخت را پایین میآورند.
طراحی آیرودینامیک، قدرت زیاد و مصرف کم ماک Pinnacle، این کامیون را برای پیمودن مسیرهای طولانی و حمل بارهای سنگین آماده میکند.
[caption id="attachment_203700" align="aligncenter" width="670"]
ماک در سالهای اخیر هرچند امروزه وضعیت فروش شرکت آمریکایی ماک در حد کنوورث، پیتربیلت، اینترنشنال، فرایت لاینر و حتی ولوو در منطقه آمریکای شمالی نیست اما این برند، معرف صنعت کامیونسازی آمریکا در دنیا بوده و هست.
ماک؛ برند نامدار آمریکایی طی این سالها مغلوب فروش پایین خود نسبت به دیگر برندها نشد و تا امروز هم سعی بر آن داشته که اسم و رسم خود را زنده نگه دارد. از این رو با خبرهای تازه و ورود مدلهای جدید به رقابت با برندهای بزرگتر میپردازد.
کمتر از دو سال پیش ماک از یک کشنده سفارشی پرزرقوبرق رونمایی کرد که توانست لقب گرانترین کشنده دنیا را به خود اختصاص دهد. این کشنده که در ساخت آن از طلا استفاده شده بود، توسط واحد استرالیایی کامیونسازی ماک و به سفارش سلطان ایالت جوهور مالزی ساخته شده بود. این کشنده هنگام رونمایی به خوبی توانست نام ماک را بر سر زبانها بیندازد و توجه بسیاری از دوستداران این صنعت را به خود جلب کند.
از سهامداری رنو تا مالکیت ولوو شرکت ماک در سال ۱۹۰۰ توسط جک، آگوستوس و ویلیام ماک تحتنام شرکت برادران ماک، در شهر بروکلین، نیویورک تاسیس شد. این شرکت، اولین کامیون خود را در سال ۱۹۰۷ تولید کرد و در سال ۱۹۲۲ نام آن به فرم کنونی (ماک) تغییر پیدا کرد.
در سال ۱۹۷۹ شرکت خودروسازی رنو از طریق زیرمجموعه بخش صنایع سنگین خود، به نام رنوتراکس، اقدام به خریداری ۱۰ درصدی از سهام ماک کرد و به تدریج سهام خود را در ماک افزایش داد و تا سال ۱۹۸۳ توانست مالک ۴۰درصد از سهام این شرکت شود.
شرکت رنو در سال ۱۹۹۰ بخش خودروهای سنگین خود را، تحتنام رنوتراکس، به طور کامل از شرکت اصلی جدا کرد و به صورت یک شرکت مستقل ثبت و به منظور تمرکز بر بخش صنایع سنگین، اقدام به خریداری کلیه سهام شرکت ماک کرد. در سال ۲۰۰۱ در پی خریداری تمام سهام رنوتراکس توسط شرکت سوئدی ولوو، مالکیت شرکت ماک نیز به ولوو واگذار شد.
در سال ۲۰۰۶ تحت مدیریت ولوو، ماک بالاترین میزان فروش خود را تجربه کرد. در سال ۲۰۰۸ دفتر مرکزی این شرکت به شهر گرینزبورو، کارولینای شمالی منتقل شد. نماد این شرکت بولداگ یا سگ نر نام دارد و از سال ۱۹۲۱ در اشکال مختلف روی کاپوت و در کامیونهای ماک نصب میشود.